VAKBEURS VOOR HORECA ONDERNEMERS

10 en 11 april 2017 Industriehal Hazemeijer Hengelo


Kookdemo's

NICO DINGEMANS BRENGT INSPIRERENDE KOOKDEMONSTRATIES NAAR HORECAVAKBEURS HARTELIJK HORECA IN HENGELO
 
De vraag naar gezond & lekker eten met een verhaal en Eten van Dichtbij blijft groeien. Restaurantgasten en consumenten maken in toenemende mate bewustere menukeuzes die duurzaam, seizoensgebonden en lokaal zijn. Hartelijk Horeca speelt hier op in met een inspirerend kookprogramma tijdens de tweede editie van deze vakbeurs voor horecaprofessionals. Wanneer: maandag 10 en dinsdag 11 april. Locatie: Hazemeijer Hengelo. Thema: Van Boer tot Bord in Twente. Het tweedaagse programma is samengesteld door eetschrijver Nico Dingemans.
 
  

Kookdemo’s met Twentse streekproducten
Acht chef-koks uit de regio gaan in acht sessies van 90 minuten black-box/improvisatie koken vanuit het FEG kookeiland. Vier chefs op maandag, vier op dinsdag. Alle chefs beginnen hun kooksessie door eerst te ‘shoppen’ op de Hartelijk Horeca Markt terwijl gastheer Dingemans de chefs, de boeren en de leveranciers interviewt. De chefs hebben keuze uit verse producten van de Twentse Streekproducten Organisatie, Bolscher meer dan vlees, Deli XL en Middelkamp Vis. Aan het eind van elke sessie worden 20 fingerfood gerechten aan de beursbezoekers uitgedeeld. Ook worden er twee exclusieve horecaprimeurs van Twentse bodem gepresenteerd: de nieuwe zomercocktail en een duurzaam dessert.
 
                   
Michael Baas                        Rob Fiselier                         Joris ten Wolde
Rest. De Oude Apotheek    Rest. De Holtweijde          Rest. QuaKoken


Culinaire beleving en opening door Michelinchefs
De deelnemende chefs zijn Michael Baas van De Oude Apotheek uit Losser, Rob Fiselier van Landgoed De Holtweijde uit Lattrop, Joris ten Wolde van QuaKoken uit Oldenzaal, Linda Baas van Lillyfood chocolade & patisserie uit Borne, Vincent Beekhuizen van Intenzo uit Hengelo, Hans ter Huurne van Droste’s uit Tubbergen, Junior Rijkschroeff met Maarten Roelofs van Restaurant & Tuinderij De Basis uit Enschede en Slow Food Twente . Diverse chefs hebben een Bib Gourmand, een topnotering in de Lekker500 of Tubantia, of zijn lid van Slow Food Twente, Euro-Toques Nederland, Twente Culinair en/of de Twentse Alliantie van Ambachtelijke Chefs. Als startschot worden de kookdemo’s op maandag 10 april om 11:30 uur speciaal geopend door SVH Meesterkok Michel van Riswijk en chef de cuisine Matthijs Mulder van Landhuishotel De Bloemenbeek (bekroond met 1 Michelinster) uit De Lutte. Beide chefs staan in het nieuwe boek From Farm to Fork in the Netherlands en nemen sinds 2014 deel aan kookdemo’s georganiseerd door Dingemans op culinaire vakbeurzen in de Jaarbeurs Utrecht en de RAI Amsterdam en nu dus ook in Hengelo.

De kookdemonstraties van dit jaar zijn de opmaat van kookwedstrijden die tijdens de 3e editie van Hartelijk Horeca in 2018 zullen worden gehouden.

          

Linda Baas                              Junior Rijkschroeff        Michel van Riswijk                                            Vincent Beekhuizen
Lilly Food                                   en Maarten Roelofs              En Matthijs Mulder                                                   Rest. Intenzo
                                                      Rest. De Basis                       Rest. Bloemenbeek


Hartelijk Horeca is een kwaliteitsbeurs
 
De organisatie van deze 2e editie van Hartelijk Horeca is in handen van Mimicry Expo. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse horecavakbeurs Horeca EvenTT in Assen, waarvan onlangs de 10e editie plaats vond. Hartelijk Horeca in Hengelo is op maandag 10 en dinsdag 11 april geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Bezoekers kunnen via de website gratis entreekaarten downloaden. Ook het parkeren bij de Industriehal Hazemeijer is kosteloos.   

 

Beursorganisatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mimicry Expo BV in Sneek. Contactpersoon is de heer Jan Vlap. Hij is bereikbaar per telefoon – 0515 333 555 – en per mail – vlap@mimicry.nl –
 
 
Organisatie kookdemonstraties
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Nico Dingemans van Hospitality in Health. Hij is bereikbaar per telefoon – 06 1865 9696 – en per mail – nico@hospitalityinhealth.com
 
Meer achtergrondinformatie vindt u op www.fromfarmtofork.nl
 

Nieuws

Bolscher meer dan vlees deelnemer Hartelijk Horeca

Met veel enthousiasme is Bolscher meer dan vlees samen met een aantal regionale partners vorig jaar gestart als deelnemer van Hartelijk Horeca. Ook dit jaar is het bedrijf uit Enschede weer aanwezig op de beurs.
 

Lees meer
Kookdemonstraties en boekpresentatie onder leiding van Nico Dingemans

Onder leiding van Nico Dingemans, de auteur van het succesvolle boek "From Farm To Fork" worden er op de beursvloer kookdemonstraties gegeven door een aantal chef-koks die hij daarvoor heeft geselecteerd.

Lees meer©2024 Hartelijk Horeca | Realisatie: Insite Design vorm & code