VAKBEURS VOOR HORECA ONDERNEMERS

10 en 11 april 2017 Industriehal Hazemeijer Hengelo


Tijdschema kookdemo's

Tijdschema en programma Kookdemo's Hartelijk Horeca 2017

Maandag 10 april

11:00 uur = inloop / beurs open

11:15 – 11:30 uur = Champagne-opening ism chefs van Landhuishotel De Bloemenbeek

11:30 – 13:00 uur = Sessie 1 = De Oude Apotheek met Michael Baas

Michael is chef-kok bij restaurant De Oude Apotheek in Losser, de schatkamer van Twente, en heeft een mooie notering in de Lekker500 verworven. Na het behalen van zijn diploma zelfstandig werkend kok in 1997, werkte hij in het buitenland bij het Hilton hotel in Cairns Australië. Eenmaal terug in Nederland heeft hij bij diverse gerenommeerde Twentse bedrijven gewerkt. Bij Restaurant De Oude Apotheek werkt hij al 4 jaar bij de familie Kok met een klein team met veel passie voor het vak. Het Losserse restaurant is lid van Euro-Toques Nederland, de vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. www.oude-apotheek.nl

13:00 – 14:30 uur = Sessie 2 = De Holtweijde met Rob Fiselier

Rob is chef-kok bij Landgoed De Holtweijde in Lattrop. Restaurant ’t Spieck is door Michelin bekroond met een Bib Gourmand en in 2012 nam de chef deel aan het boek From Farm to Fork in Twente. Hij deed hij ervaring op in ondermeer restaurant La Rive (Amstel Hotel) in Amsterdam, Hotel InterContinental Keulen, De Bloemenbeek en restaurant Rodenbach in Enschede. Rob voelt zich nauw verwant aan het Slow Food gedachtegoed, de duurzame internationale beweging voor ecogastronomie: “Ons eten moet lekker, puur en eerlijk zijn en het moet zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid worden geproduceerd met behoud van authentieke gewassen en biodiversiteit. Natuurzuiver.” Hij is dan ook lid van Slow Food Twente en kookt “Fris van de noabers‟ met een moderne presentatie. Vanuit zijn keuken heeft hij een prachtig uitzicht op de Lattropse natuur, dat werkt bijzonder inspirerend om gezonde gerechten te koken. www.holtweijde.nl

14:30 – 16:00 uur = Sessie 3 = QuaKoken met Joris ten Wolde

Joris is oprichter en chef-kok van QuaKoken in Oldenzaal, een breed georiënteerd horecabedrijf op het gebied van totale eetbeleving dat kookworkshops, live eventcatering en private diners verzorgt. QuaKoken@Gelderman fungeert één keer per week als restaurant onder de noemer Chefs Table. Op werkdagen is de locatie overdag geopend tijdens Meet-Up: een plek waar ieder naar behoefte kan ontmoeten/werken en gebruik kan maken van het ambachtelijke selfservice concept. Tijdens zijn opleiding deed Joris mee aan landelijke vakwedstrijden en werd twee keer derde van Nederland. Hij was leerling bij restaurant de Oude Raadskelder in Oldenzaal, en bij Hotel Figi in Zeist ronde hij zijn opleiding basiskok af. Voor zijn diploma Zelfstandig Werkend Kok werkte Joris bij Landgoed de Holtweijde en werd er na zijn studie sous-chef. Hij was chef-kok bij zijn oude leerplaats de Oude Raadskelder, waar hij 5 jaar lang een Bib Gourmand behield, en hij zette het culinaire evenement ‘Preuf en Proost’ in Oldenzaal op. Daarna werkte hij vijf jaar bij Unilever en richtte vorig jaar QuaKoken op. www.quakoken.nl

16:00 – 17:30 uur = Sessie 4 = Lillyfood met Linda Baas

Linda Baas is eigenaresse van Lillyfood in Borne. Nadat ze vakschool Wageningen had afgerond en als patissier heeft gewerkt bij onder andere Landgoed de Holtweijde en stage liep bij Cees Holtkamp in Amsterdam is ze in 2016 haar eigen chocolaterie begonnen. Vanuit haar speciale atelier produceert ze vol passie op ambachtelijke wijze chocolade en patisserie producten. Ze maakt gebruik van ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit uit België en Nederland en gebruikt hierbij opvallend veel Twentse streekproducten. Ze is dan ook lid van de Twentse Streekproducten Organisatie en de Twentse Alliantie van Ambachtelijke Koks. In januari 2017 nam Lillyfood deel aan het Van Bron tot Bord in Nederland paviljoen op de Horecava in de RAI Amsterdam waar Linda truffels presenteerde waar maar liefst zes Twentse streekproducten in zijn verwerkt. www.lillyfood.nl

Dinsdag 11 april

11:00 uur = inloop / beurs open

11:30 – 13:00 uur = Sessie 5 = Intenzo met Vincent Beekhuizen

Vincent is chef-kok van Restaurant Intenzo Basic Italian in Hengelo. Nadat hij zijn opleiding in 1996 afrondde was hij werkzaam in diverse klassieke zaken in Rotterdam, Dordrecht en Breda. In 2002 verhuisde hij met gezin naar het mooie Twente en werkte zes jaar als sous-chef bij Holland Casino Enschede. Daarna was hij zeven jaar chef-kok van Restaurant Het Kostershoes in dezelfde stad. Na ook een jaar in Almelo te hebben gewerkt is hij nu een jaar werkzaam bij Intenzo waar pure ingrediënten op de eerste plaats staan. Zij zijn de smaakmakers van alle gerechten. Naast zijn werk bij Intenzo is hij examinator bij het ROC van Twente. Hij vindt een goede opleiding de basis voor een goede kok en draagt hier graag zijn steentje aan bij. Vincent is voorstander van eerlijk koken met eerlijke smaken en is altijd op zoek naar mooie en verrassende combinaties. www.intenzo.nl

13:00 – 14:30 uur = Sessie 6 = Stefan Bekhuis

Stefan is Chefkok bij het hernieuwde Parkhotel De Wiemsel. Tijdens zijn opleiding heeft hij bij verschillende regionale bedrijven te gewerkt om vervolgens in Ierland voor een hotel met 300 kamers en drukke banqueting te werken. Terug in Nederland stond hij in de keukens van het Radisson Blu Hotel in Amsterdam en het Apollo Hotel in restaurant La Sirene. Hij keerde terug naar Twente waar hij een jaar voor Hotel De Wiemsel onder Chefkok Gerard Müller werkte (destijds 1 Michelinster). Stefan heeft daarna een korte periode bij De Holtweijde gewerkt. Toen bekend werd dat De Wiemsel een nieuwe eigenaar zou krijgen, werd hij benaderd om de als Chefkok aan de slag te gaan bij dit gerenommeerde hotel-restaurant. Het prachtige viersterren superior hotel in Ootmarsum is lid van Relais & Chateaux.
www.parkhotel-dewiemsel.nl 


14:30 – 16:00 uur = Sessie 7 = De Basis met Junior Rijkschroeff en Maarten Roelofs 

Junior is eigenaar en chef-kok van Restaurant De Basis in Enschede dat van Tubantia een 8,3 notering kreeg. Met Maarten begon hij onlangs een eigen tuinderij in Lonneker waar ze eigen groentes en fruit telen. Terug naar de basis dus. Junior behaalde op het ROC van Twente zijn diploma’s zelfstandig werkend kok en Fast track hospitality management en hij studeerde International Hospitality Management bij Stenden in Leeuwarden. Hij heeft bij het vijfsterren Sofitel St. James in Londen, Engeland gewerkt bij Michel Roux als stagiair senior chef de parti en was gastheer in het Grand Hotel Post Plaza in Leeuwarden. Daarna werkte Junior 2,5 jaar bij Golfbaan Het Rijk van Sybrook in Enschede waar hij ook SVH Leermeester werd. Hij was interim chef-kok bij Eetcafe Central Park in Enschede en in Duitsland bij Premium Steakhouse Oldenkott in Vreden. In april vieren Junior en zijn partner Maartje dat ze een jaar eigenaar zijn van hun bijzondere restaurant in hét culinaire & culturele binnenstadsstraatje van Enschede. www.terugnaardebasis.nu

16:00 – 17:30 uur = Sessie 8 = Slow Cocktail & Borrel 

Nederland is een borrelland. We love VRIJMIBO’s. Maar kun je ook duurzaam en gezellig borrelen? Ja. Dat kan. In deze sessie presenteren we de Slow Cocktail met Dutch Jenever: een primeur van dé nieuwe zomercocktail met een ‘Twente touch & international appeal’. Bij een Slow Cocktail horen Slow Snacks dus presenteren we duurzame borrelhapjes die niet alleen heerlijk zijn maar ook een bijzonder en/of biologisch verhaal hebben. Deze sessie wordt mede mogelijk gemaakt door Slow Food Twente en de Twenste Streekproducten Organisatie.

 

Nieuws

Bolscher meer dan vlees deelnemer Hartelijk Horeca

Met veel enthousiasme is Bolscher meer dan vlees samen met een aantal regionale partners vorig jaar gestart als deelnemer van Hartelijk Horeca. Ook dit jaar is het bedrijf uit Enschede weer aanwezig op de beurs.
 

Lees meer
Kookdemonstraties en boekpresentatie onder leiding van Nico Dingemans

Onder leiding van Nico Dingemans, de auteur van het succesvolle boek "From Farm To Fork" worden er op de beursvloer kookdemonstraties gegeven door een aantal chef-koks die hij daarvoor heeft geselecteerd.

Lees meer



©2024 Hartelijk Horeca | Realisatie: Insite Design vorm & code